magyar madármentők alapítvány logója
Adószámunk: 18021066-1-41
Adószámunk: 18021066-1-41

Oktatás

A Magyar Madármentők Alapítvány tevékenysége hozzájárul, hogy ráirányítsuk a figyelmet a körülöttünk lakó madárfajok élőhelyeinek védelmére, a fajok eltűnése, a biodiverzitás csökkenése miatti tennivalókra.

Szakmai küldetésük az élet- és értékmentő tevékenység. A mentett és védett állatfajok megismertetésén túl tevékenységük hozzájárul ahhoz, hogy felismerjük az ökológiai rendszerben betöltött szerepünket, a környezet iránti felelősségünket.

Az Alapítvány a vadon élő, védett és fokozottan védett állatfajok védelmével, gyógyításával és kezelésével, tartásával, tenyésztésével kapcsolatos tevékenységeket támogatja és az ezekkel összefüggő tudományos, kutatási, oktatási, ismeretterjesztő és természet-, környezet- és állatvédelmi törekvések színvonalát, szakmai és társadalmi elismertségét nap mint nap emeli.

Oktató munkájuk nyomán a jövő nemzedék tagjai az állatvilágért felelősséget vállaló, környezettudatos és természetféltő felnőttekké cseperedhetnek, s döntéseikben megfontolt, az élőlények igényeit, érdekeit szem előtt tartó állatbarátokká válhatnak. Ezen felül a hallgatók alapinformációkat és érdekességeket ismerhetnek meg a leggyakoribb mentett állatfajok kapcsán.

Szakmai munkájuk megismerésével a diákok bepillantást nyerhetnek a vadállatmentő tevékenységekbe és ezek folyamatába, amely a sérült állat beérkezésétől az állatorvosi vizsgálaton és kezeléseken át lehetőség szerint a szabadon engedésig tart.